Behandeling

Voor
Scrubben:
scrub de huid vóór de behandeling, het liefst de dag ervoor. Scheren en waxen kan tot 8 uur voor de sessie (anders is je huid te gevoelig). Er zijn ook exfoliërende tissues, Pre Tan Wipes, speciaal voor deze behandeling. Dit heeft hetzelfde effect als een scrubsessie.
Make-up/Parfum:
verwijder alle make-up voordat de spray tan wordt aangebracht op de huid. Het gebruik van bodylotion, crème, parfum en deodorant op de dag van de sessie wordt afgeraden.
Kleding:
draag comfortabele, ruime donkere kleding en donker ondergoed op de dag van behandeling.

Tijdens
Haar Bescherming:
Tijdens de Spray Tan behandeling krijgt u een haarkapje ter bescherming van de haren. Hiermee voorkomen we dat het haar vettig zal worden door de DHA spray.
Handen & Nagel Bescherming:
We beschermen uw handpalmen, voeten en hielen met een speciale handen- en voetenlotion. De handpalmen, nagelriemen en hielen worden ingesmeerd met een vettige lotion, zodat de spray niet pakt op de binnenkant van de hand of bij de hielen. Uw voetzolen worden beschermd met speciale “sticky-feet”, een papieren slipper voor onder de voeten. Dit biedt voldoende bescherming tegen de DHA spray. Uw nagels zelf lakken we met een speciale latex nagelak, die er na de sessie met gemak af wordt gehaald.
Dresscode:
Tijdens de Spray Tan behandeling kunt u zelf beslissen wat u aan wil. Wilt u een bikini of een zwembroek aan, dan kan dat gerust. Heeft u liever een full body dekking dan mag u ook naakt of topless zijn. De keuze ligt volledig bij u!

Na
Douchen, Baden & Zweten:
Wij adviseren om na een Spray-tan behandeling de eerste 8 uur niet te sporten
en de eerste 24 uur niet naar de sauna te gaan, te zwemmen of te baden. Geef de Spray Tan de tijd om volledig in uw huid te trekken.
Bij het douchen zal het water altijd een bruine verkleuring krijgen. Schrik niet dit is slechts de bronzer en dit zal niet ten koste zijn van uw bruine teint. Wrijvend afdrogen van de huid heeft een schurend of scrubbend effect, waardoor de bruine kleur ongewenst snel kan verdwijnen. Dep de huid dus droog!
Gebruik tijdens het douchen milde zeep, of milde douchegel
Scrubben:
Wij adviseren om de huid over het hele lichaam 24-uur na een Spray Tan behandeling niet te scrubben. Hierdoor trekt de kleur oneffen in de huid en kunnen er vlekjes ontstaan. Gebruik ook geen scrubgel of toner voor je gezicht in de eerste 24 uur! U mag wel uw voetzolen scrubben met een puimsteen, mocht u dit willen. De dagen na de behandeling kunt u wel de plekken met droge of stugge huid zoals ellebogen en knieën scrubben om een effen vervaging van de kleur te bevorderen.
Zonnen:
Mocht u na een Spray Tan behandeling gaan zonnen, onthoud dan goed dat een Spray Tan GEEN bescherming biedt tegen Uv-straling! smeer je dus altijd goed in!

Herhaling:
Als de teint bijna vervaagd is kunt u met een volgende Spray Tan behandeling een Top-Up opbouwen waarbij de teint telkens langer mooi blijft. Wanneer u regelmatig een Spray Tan behandeling ondergaat, zal dit helpen om de kleur te verdiepen en om de duur van de teint te verlengen. Na elke top-up zal het resultaat iets beter worden en langer blijven zitten, alhoewel dit uiteraard verschilt per huidtype.

————————————————————————————————————————————————————

In het algemeen kan een tanning resultaat beïnvloed worden door het lichamelijk gestel en voor- of cq nazorg, zoals o.a. onderstaande punten, waardoor het resultaat anders kan uitvallen dan verwacht. Neem daarom de volgende basispunten in acht:

√ Gebruik van medicatie (maakt niet uit wat en hoeveel) kan zorgen dat de kleur anders uitvalt of soms dat de tanning wordt afgestoten

√ Ongesteld zijn of juist moeten worden (hormonale schommelingen, dus ook tijdens zwangerschap) kan het resultaat beinvloeden.

√ Heeft u een droge huid? Gebruik voor de tanning altijd een pH regulerende vloeistof, zoals de Peptide Mist van Vita Liberata, om de bekende “slangen” huidstructuur tegen te gaan)

√ Lotion (body lotion, dag- en/of nachtcrème) op het lichaam voor de tanning wordt sterk afgeraden, omdat dit als een barriere werkt op de tanning

√ Transpireer niet voor, tijdens en na de tanning sessie (droog jezelf evt goed af voor je begint)

√ Houd de door de spray-tan professional opgegeven inwerktijd aan. De tijd dat de tanning heeft kunnen inwerken voor de eerste douche is min 6-8 uur inwerktijd, Vani-T Velocity 1-3 uur

√ Na de tanning en bij thuiskomst geen strakke kleding aan doen

√ Het niet hydrateren van de huid na de dagelijkse douche beurten geeft een droge huid waardoor de tanning sneller loskomt. Het is dus sterk aan te raden om dagelijks een professionele tan extender te gebruiken, bijvoorbeeld Vita Liberata Warm Silken Sun)