Elektrisch ontharen is door de jaren heen de meest gebruikte methode voor definitief ontharen. Bij elektrisch ontharen wordt een dun naaldje langs de haar naar binnen gebracht. Een klein stroomstootje zorgt dat het haarzakje zodanig beschadigd wordt dat de haargroei niet terug kan keren. Elektrisch ontharen wordt ook wel elektrisch epileren genoemd.

Met elektrisch ontharen worden storende haren in het gezicht of op het lichaam definitief verwijderd. Er bestaan verschillende methodes van elektrisch ontharen: diathermie en de blendmethode er word bepaalt aan de hand van uw overbeharing welke methode voor u het meest geschikt is.

Elektrisch ontharen is misschien wel de meest doorproefde methode om definitief te ontharen. Deze methode wordt daarom vaak gebruikt als nabehandeling voor andere methodes. Een groot voordeel van elektrisch ontharen, is dat deze methode wel geschikt is voor het definitief verwijderen van licht getinte beharing. Andere methodes zijn afhankelijk van het pigment van de haren, in tegenstelling tot het elektrisch ontharen.

Haarzakjes die tijdens de behandeling vernietigd zijn zullen over het algemeen niet meer terugkomen. Uitzonderingen zijn de slapende haarfollikels, die in een later stadium van het leven actief kunnen worden. Dit kan ontstaan door een hormoonverandering, bepaald medicijngebruik of wrijving. Deze slapende haarfollikels zullen nieuwe donsharen vormen. Dit effect kan echter in geen geval de definitieve ontharing teniet doen.

Elektrisch ontharen is een van de gevoeligste methode van ontharen. Om de pijn te verlichten kan de stroomsterkte aangepast worden, zodat het voor iedere cliënt goed te ondergaan is. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot soms jaren. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid haren en de grootte van het te behandelen gebied.

€ 25,- per 15 minuten

€ 45,- per half uur